Beschikbaarheid van IT

Waarborg de continuïteit

Je wilt dat de beschikbaarheid van je IT-omgeving optimaal is geregeld. Zodat je zeker bent van continuïteit. De maatregelen die je hiervoor treft kunnen per IT-middel verschillen én hangen o.a. af van de afhankelijkheid van IT voor jouw bedrijfsvoering.

Beschikbaarheid per soort applicatie

Vanzelfsprekend moeten je primaire applicaties altijd operationeel zijn. En vindt er toch een storing plaats? Dan wil je binnen het uur een oplossing. Tegelijk werk je ook met niet-kritieke applicaties, waarvoor een minder urgente aanpak volstaat.  

Voorkom uitval én houd de kosten beheersbaar

Hetzelfde geldt voor je servers. Voor welke server verlang je een beschikbaarheid van 99,99% en voor welke is 95% al voldoende? Hierin differentiëren is raadzaam, zodat je uitval voorkomt en de kosten beheersbaar houdt.

Altijd zeker van continuïteit

Een redundante internetverbinding op je hoofdkantoor is altijd verstandig. Bij uitval van je primaire verbinding kun je dan doorwerken op de backup. Een backup van je bedrijfsdata én complete IT-omgeving is ook van belang. Zodat je hier tijdens een eventuele calamiteit altijd op kunt terugvallen. En mocht de gehele IT-omgeving uitvallen dan wil je beschikken over een uitwijkomgeving. 

Advies op maat

De beschikbaarheid van je IT effectief organiseren, vraagt om advies op maat. Laat je adviseren over de best passende maatregelen, afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie. Waarna deze voor je worden geïmplementeerd. En ook de regie over het beheersproces je volledig uit handen wordt genomen.

Oplossingen en services

  • Disaster Recovery as a Service
  • Self healing IT
  • Applicatie performance (ketenmonitoring)

Je hebt besloten om jouw IT-omgeving naar de cloud te verhuizen. Maar moet echt alles naar de cloud? Kies je dan voor de public cloud, de private cloud of een combinatie? Wat is de rol van applicatie- en softwareleveranciers als het gaat om cybersecurity? En aan welke criteria moet een cloudprovider eigenlijk voldoen? Dergelijke vragen beantwoord je vanuit je cloudstrategie. Onze expert Jasper legt je in een gratis sessie van 30 minuten uit wat erbij komt kijken om die te formuleren.

Boek een Vraag-De-Expert-sessie