Kwetsbaarheden detecteren: herken verdachte patronen 

Blijf cybercriminelen vóór, herken verdachte patronen

Als organisatie wil je een cyberaanval voor zijn. Maar cybercriminelen worden steeds slimmer en vinden continu manieren om jouw beveiliging te omzeilen. Hoe weet je of een crimineel inbraakpogingen doet en wat kun je hieraan doen? Detecteer kwetsbaarheden en verdachte patronen.

Een hacker neust gemiddeld 200 dagen rond in je IT-omgeving vóórdat hij een aanval uitvoert. Hij verkent, inventariseert en treft voorbereidingen. Slaat hij eenmaal toe, dan ben je als organisatie doorgaans te laat om nog op tijd te handelen.

Afwijkend gedrag herkennen

Die lange ‘voorbereidingstijd’ van de hacker biedt je organisatie kansen om de crimineel in een vroeg stadium op te sporen. Bijvoorbeeld door je IT-omgeving, werkplekken en servers continu te laten monitoren op afwijkend gedrag.

Notificaties

Slimme software met Artificial intelligence is een laagdrempelige manier om afwijkende gedragspatronen te herkennen. Hiermee detecteer je gelijk de kwetsbaarheden in je IT-omgeving. Zodra een verdachte activiteit zich voordoet ontvang je hiervan een melding. Denk aan ongebruikelijke inlogpogingen of wijzigingen aan bestanden of applicaties. 

Snelle, vakkundige opvolging

Als organisatie wil je hierbij kunnen vertrouwen op een partner die je IT-omgeving beheert én monitort op kwetsbaarheden en verdacht gedrag. Eén aanspreekpunt dat bovendien de kritieke meldingen snel en vakkundig opvolgt. En dat de voorgestelde veiligheidsmaatregelen direct doorvoert. Zodat je zeker bent van optimale security. 

Door een IT-omgeving continu op kwetsbaarheden te monitoren, heb je direct in de gaten of er iets misgaat. Door updates op tijd uit te voeren, verklein je de securityrisico’s. ‘Patchen en multifactor autenticatie zijn de meest effectieve methodes om hackers buiten de deur te houden’, weten onze securityspecialisten. En ze weten ook nog wel wat meer.

Technical scan

Hoe pak je het beschermen van jouw digitale kroonjuwelen (bedrijfsinformatie, intellectueel eigendom) tegen cybercriminelen aan? Om te beginnen met het creëren van inzicht in het digitale veiligheidsniveau van jouw organisatie. Laat ons jouw IT-omgeving scannen en krijg concreet advies om de cybersecurity in jouw organisatie te verhogen.

Oplossingen en services

  • Endpoint detection & response
  • Managed detection & response (SIEM/SOC)

Om cybersecurity in jouw organisatie te optimaliseren, moet je meer doen dan alleen de technologische voorzieningen op orde brengen. Cybersecurity moet ook in de bedrijfsprocessen en de manier van werken worden verankerd. Daarnaast moeten medewerkers zich bewust zijn van het belang van digitaal veilig werken. Boek een gratis sessie van 30 minuten met onze expert Martijn en ontdek hoe je de drie elementaire randvoorwaarden (techniek, werkwijze en gedrag) doeltreffend kunt beïnvloeden.

Boek een Vraag-De-Expert-sessie