IT-omgeving herstellen na een cyberaanval

Voorkom stagnatie van je bedrijfsproces

Na of tijdens een cyberaanval is het bedrijfsproces hervatten prioriteit nummer één. Dit vraagt om slimme (standaard) oplossingen waarmee je de IT-omgeving snel weer operationeel krijgt en stagnatie tot een minimum beperkt.

Hoe is dit in jouw organisatie geregeld? Beschik je over uitwijkfaciliteiten? Denk aan een actuele en betrouwbare back-up van je data en IT-omgeving, waar hackers niet bij kunnen. Hiermee voorkom je dat je de hacker moet betalen om weer bij je data te kunnen. En zorg je ervoor dat je je werkzaamheden snel weer kunt hervatten

Herstelplan

Ook een herstelplan helpt je om de IT-omgeving zo snel mogelijk weer in bedrijf te krijgen. Hier bestaan templates voor die wij samen met jou invullen. Zo stel je eenvoudig een plan op en ben je er zeker van dat je hierin alle essentiële aandachtspunten meeneemt. Je bepaalt wat er precies gebeurt – en in welke volgorde. Welke partijen schakel je in, wat is je uitwijklocatie, hoe kom je aan vervangende hardware? En waar kunnen je medewerkers werken, mocht het kantoor tijdelijk niet beschikbaar zijn?

Periodieke check

Belangrijk: zorg ervoor dat je het herstelplan én de uitwijkfaciliteiten periodiek checkt. Zijn deze nog actueel? De IT-omgeving verandert immers continu, net als applicaties. Misschien werk je steeds meer vanuit de cloud. En ook de wensen van eindgebruikers veranderen. Dit heeft impact op je IT-omgeving. En daarmee op je strategie om deze snel weer te herstellen tijdens of na een cyberaanval.

Technical scan

Hoe pak je het beschermen van jouw digitale kroonjuwelen (bedrijfsinformatie, intellectueel eigendom) tegen cybercriminelen aan? Om te beginnen met het creëren van inzicht in het digitale veiligheidsniveau van jouw organisatie. Laat ons jouw IT-omgeving scannen en krijg concreet advies om de cybersecurity in jouw organisatie te verhogen.

Oplossingen en services

  • Standby garantie calamiteitenherstel
  • Disaster Recovery plan

Om cybersecurity in jouw organisatie te optimaliseren, moet je meer doen dan alleen de technologische voorzieningen op orde brengen. Cybersecurity moet ook in de bedrijfsprocessen en de manier van werken worden verankerd. Daarnaast moeten medewerkers zich bewust zijn van het belang van digitaal veilig werken. Boek een gratis sessie van 30 minuten met onze expert Martijn en ontdek hoe je de drie elementaire randvoorwaarden (techniek, werkwijze en gedrag) doeltreffend kunt beïnvloeden.

Boek een Vraag-De-Expert-sessie