Effectieve financiële processen

Verbeter je cashflow, optimaliseer je liquiditeit

Als organisatie wil je grip op je uitgaven en inkomsten. Je wilt weten: hoe lopen onze factuurstromen? Hoelang duurt het om een factuur te verwerken? Wat zijn onze betaaltermijnen? En kan dit slimmer, tegen lagere kosten? Stroomlijn je financiële processen door te digitaliseren en te automatiseren en regel dit alles veel effectiever.

In veel organisaties verloopt een groot deel van het financiële proces handmatig en op papier. Zoals de verwerking van inkomende facturen. Ga het maar eens na. Factuur printen. Stempel zetten met datum van ontvangst. Factuur handmatig invoeren in het financieel systeem. Boekstuknummer op de factuur schrijven. En zo verder. Uitgaande facturen handmatig gereedmaken is al net zo tijdrovend.

In te richten op jouw organisatie

Het kan veel efficiënter als je kiest voor automatische factuurverwerking. Hiermee stroomlijn je de factuurverwerking op een manier die bij jouw organisatie past. Rekening houdend met je bestaande financiële systeem en bestaande processen. 

De verandering van financiële processen

Hoe zijn financiële processen de afgelopen 20 jaar veranderd (en juist niet)? En welke kansen biedt digitalisering jouw organisatie om financiële processen te optimaliseren. Marcel en Patrick vertellen je er meer over!

Zo werkt het 

  • Digitaliseer fysieke facturen via slim scannen. 
  • Zet gescande én digitale facturen automatisch door naar je financiële systeem. 
  • Maak uitgaande facturen automatisch op in elk gewenst bestandsformaat. 
  • Facturen laten controleren door financiële administratie is niet langer nodig. 
  • Minder tijd kwijt aan handmatige stappen. 

Betalingskortingen overeenkomen

Door je financiële processen te automatiseren, versterk je ook de relatie met leveranciers. Want je kunt sneller betalen óf zelf kiezen wanneer het betalingsmoment plaatsvindt. Dat levert wellicht mooie betalingskortingen op.

Inzicht en grip

Bovenal krijg je meer inzicht in de factuurstromen. Alle documentatie wordt gearchiveerd. Op elk moment vind je snel een overzicht van alle facturen binnen een bepaalde periode. Zo houd je maximaal grip op het proces van factuurverwerking.

Oplossingen en services

  • eInvoicing
  • Digitale factuurverwerking
  • Leveranciers- en contractmanagement

Nu zijn er volop mogelijkheden om te digitaliseren en automatiseren. Benut jij als finance-professional al alle kansen? En hoe laat je de technologie maximaal voor je werken? Dit kun je leren in een gesprek met onze expert.  

Boek een Vraag-De-Expert-sessie