Optimaal samenwerken en communiceren bij hybride werken

Blijf in verbinding, waar je ook werkt

Het succes van hybride werken valt of staat met de mogelijkheid om effectief met elkaar te communiceren en soepel samen te werken. Thuis, onderweg en op kantoor. Zodat je altijd en overal betrokken én sociaal verbonden blijft.

Samenwerken

Medewerkers verwachten in deze tijd dat ze eenvoudig kunnen samenwerken aan documenten of projecten, ook op afstand. Maar zij slaan documenten veelal op in lokale folders, hun persoonlijke fileserver of e-mailmappen. Collega’s kunnen er dan niet zomaar bij. 

Herkenbaar? Met oplossingen als SharePoint of documentmanagement, sla je documenten centraal op en is alle informatie altijd toegankelijk voor de juiste personen. Uiteraard wil je hierbij zeker zijn van de juiste veiligheid en autorisaties, zodat je voorkomt dat data en bedrijfs- of persoonsgevoelige informatie op straat komt te liggen. Autorisatieniveaus, versleutelde communicatie en strenge security-eisen waarborgen dan ook de transparantie en veiligheid. 

Communiceren

Tegelijk willen medewerkers optimaal communiceren, met elkaar en met klanten. En hoewel we volop videovergaderen en werken met tools als Office 365, valt hier nog veel winst te behalen. Weet jij bijvoorbeeld hoe je in Teams samenwerkt met collega’s die níet in je team zitten, maar wel belang hebben bij dezelfde informatie? 

Zorg ook dat je vergaderruimtes inricht met intuïtieve apparatuur die naadloos samenwerkt (met bijvoorbeeld Teams), zodat je een hybride vergadering in enkele seconden opstart. En alle collega’s die deelnemen, perfect te zien en te horen zijn.

Sociaal verbinden

Tot slot sta je voor de uitdaging om iedereen in de organisatie sociaal verbonden te houden. Platforms als Microsoft Viva kunnen hierbij ondersteunen. Slimme tools geven managers dan inzicht in het sociale welzijn van hun team. Tegelijk kunnen medewerkers eenvoudig contact leggen met elkaar via community’s. En blijven zij op de hoogte van het laatste nieuws en beleid.

Webinar: Hybride vergaderen

Hoe zorg je dat medewerkers soepel en plezierig vergaderen in een hybride setting? In dit webinar ontdek je de succesfactoren van efficiënt en prettig hybride vergaderen. Met praktijkervaringen van VolkerWessels.Oplossingen en services 

  • Teams-optimalisatie 
  • Microsoft 365 governance en compliancy 
  • Sociaal verbinden  
  • IP-telefonie 
  • Samenwerken op afstand 

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem contact op