Pieter van Foreest

Soepel en uniform hybride vergaderen

Bij zorgorganisatie Pieter van Foreest werken medewerkers veel op afstand met elkaar samen. Daarom besloot de organisatie de vergaderruimtes te moderniseren. Met geavanceerde apparatuur van Ricoh om soepel en effectief hybride te vergaderen. Zoals hoogwaardige schermen met uitmuntende beeld- en geluid.

Uitdaging

Bij zorgorganisatie Pieter van Foreest werken medewerkers veel op afstand met elkaar samen. Daarom besloot de organisatie de vergaderruimtes te moderniseren. Met geavanceerde apparatuur van Ricoh om soepel en effectief hybride te vergaderen. Zoals hoogwaardige schermen met uitmuntende beeld- en geluid.

Oplossing

Pieter van Foreest is al jaren klant bij Ricoh en maakte al gebruik van de multifunctionele printers. Ook voor de modernisering van de vergaderruimtes valt de keus op Ricoh. Maxim: “We hebben eerst geïnventariseerd wat onze wensen waren en welke oplossing hier het beste bij past. We werken met Office 365, dus de oplossing is Teams-gebaseerd.” Ricoh plaatst in 6 ruimtes hoogwaardige schermen inclusief videovergaderoplossing. Niels: “De schermen zijn afgestemd op de ruimte. Zo verschilt het formaat en hebben we vaste én 2 mobiele schermen.” Collega’s kunnen deelnemen aan een vergadering via de eigen laptop of rechtstreeks inloggen vanaf een tablet naast het scherm.

Resultaat

Pieter van Foreest is blij met de oplossing. Niels: “Het systeem is toegankelijk. Dankzij een koppeling met onze agenda’s kun je via het scherm direct deelnemen aan de vergadering. We besparen +- 40% op reistijd en vergaderen effectiever. Ook dankzij de goede geluids- en beeldkwaliteit. Iedereen is altijd goed te horen en te zien. Dit vergroot de betrokkenheid.” Nog een  meerwaarde is de veelzijdigheid. Maxim: “De oplossing stelt ons in staat om de dienstverlening naar cliënten te verbeteren. Op één locatie kunnen cliënten via het scherm videobellen met dierbaren.” Ook over Ricoh is Maxim te spreken: “De implementatie verliep soepel en bij vragen staan ze voor ons klaar.”