Electrolux Home Products

Electrolux kiest voor Ricoh Document Center Haaglanden als het gaat om Smart Collaboration Rooms

Electrolux Home Products heeft al jaren een Europese samenwerking met Ricoh op het gebied van printing. Toen de witgoedproducent het kantoor in Alphen aan den Rijn grootscheeps aan het verbouwen was, ontstond ook de behoefte om de vergaderzalen uit te rusten met goede AV-apparatuur.

De missie van Electrolux Home Products is de wereld voorzien van huishoudelijke apparatuur van de merken AEG, Zanussi en Electrolux. De identiteit die Electrolux met haar producten uitstraalt, was niet zichtbaar in het uit 1970 stammende kantoorpand. “We wilden ons kantoorpand nieuwe allure geven voor zowel klanten als onze eigen medewerkers”, vertelt de Facility Manager bij Electolux Home Products Nederland.

Er zijn zwevende plafonds en akoestische panelen aangebracht. De kleur groen komt veel terug in het kantoorpand en er zijn ook vele houtsoorten gebruikt. “Mensen moeten zich senang voelen in hun omgeving. Daarom hebben we ook veel glas gebruikt, wat zorgt voor openheid.”

Meer dan alleen printers

Na de eerste coronamaanden van 2020 kwamen we bij Electrolux langs voor de printers. Voor het AV-pakket had Electrolux partijen uitgenodigd die daar gespecialiseerd in zijn. De markt kent ons als specialist in multifunctionele printers, maar wij bieden veel meer dan dat alleen. Op basis van de goede relatie kregen we de kans om mee te doen in de offerteronde. RDC Haaglanden werd uiteindelijk de opdracht gegund mede door onze expertise en het wederzijds vertrouwen. Alle 14 vergaderzalen moesten voorzien worden van goed op elkaar afgestemde AV- apparatuur, met goede kwaliteit camera’s en geluid. Omdat RDC Haaglanden al vroeg bij het traject betrokken was geraakt, konden we de nodige adviezen uitbrengen. “Hier komen schermen te hangen, houd dan rekening met installatie van bekabeling en goten. Electrolux was goed voorbereid. In de voorbereiding zaten zowel wij als de klant op één lijn.

Hybride vergaderen

RDC Haaglanden is nog bezig om een toevoeging te doen aan de grote vergaderzaal. “Er wordt veel vanuit Teams gecommuniceerd. Deze specifieke ruimte wordt ook een Microsoft vergaderunit, zodat je vanuit Teams onder andere gebruikers en documenten kunt toevoegen. Je kunt mensen zowel fysiek als op afstand deel laten nemen. Dan wordt het echt hybride vergaderen. Voor een internationale organisatie als Electrolux is dat echt een must.

Het is fantastisch om bij een klant waar we eigenlijk alleen printing doen, juist één van onze legio aan oplossingen om efficiënt te kunnen samenwerken toe te kunnen voegen.

 

TEKST Martin Hoekstra | FOTO’S John Brussel